Vyhledávání

BLOG
TETOVÁNÍ / PERMANENTNÍ MAKE-UP

Permanentní make-up je metoda dlouhodobého líčení, při které se do povrchní vrstvy pokožky pomocí speciálního přístroje implantují barevné pigmenty. Může nám ušetřit spoustu času při líčení, můžeme jím korigovat nedokonalosti v obličeji a nebo jím můžeme dokonce zvýraznit prsní dvorce (např. po plastické operaci prsou ). Časem světlá, mizí.
Trvalé tetování je metoda vpravování pigmentu do hlubší vrstvy pokožky a takováto aplikace je trvalá. Avšak i při této metodě musíme počítat s tím, že se obrázek v řádu let vlivem mechanického a biologického působení lehce mění (neostré linky, světlejší pigment...).
Doporučuji se vyhnout místům jako jsou články prstů, boky nártů, ...tam kde dochází k rychlejšímu rohovatění a opotřebování kůže.
TAteliér

DOPORUČENÍ K TETOVÁNÍ

Příprava před permanentním make-upem/tetováním: 
  -      přijďte odpočatí a najezení (nejhorší je přijít po noční směně, tetované místo krvácí, natéká, je hodně citlivé) 
  -      24 hod před nepijte kávu, colu a alkoholické nápoje.
  -      domluvte si termín mimo dny, kdy u vás probíhá menstruace 
  -      týden před zákrokem a týden po si nebarvěte řasy a obočí, pokud se jedná o PM této oblasti
  -      týden před tetováním nechoďte do solária a nespalte si kůži na sluníčku 
  -      24h před zákrokem nepoužívejte brufen, acylpirin a antihistaminika…NIC, co ředí krev  

Kontraindikace: 
  -      jakákoliv probíhající alergická reakce, ekzém, lupénka...
  -      Infekční onemocnění (včetně oparu!!! ) - NETETUJE SE
  -      užívání antikoagulancií a hormonální léčba 
  -      alergie na anestetika 
  -      diabetes – pokud si klient aplikuje inzulín je vhodná konzultace s lékařem, pak je aplikace  možná 
  -      poruchy imunity, těhotenství  

Péče po zákroku PM:   
Pro dokonalý výsledek je důležité podporovat proces hojení a dostatečně dodržovat hygienu. Hojení probíhá v několika fázích a jeho součástí je především tvorba stroupků, které rozhodně nesloupávejte a nechte je vyhojit.  

-      po aplikaci budete mít tetované místo ošetřené speciálním krémem, který budete používat i doma, nejlépe 2-3x denně (ne víc, aby jste místo      nepřemazali.... ne míň, aby nedocházelo k vyschnutí)
-      při umývání obličeje nepoužívejte mýdlo, ale čistou vodu a kůži osušte ,,poťapkáním" čistým ručníkem, NETŘÍT!!!, po každém mytí namažte
-      po vypadání stroupků se vytvoří zcela nová kůže, která je bez melaninu, může být citlivá a narůžovělá. Po celou dobu hojení oblast nevystavujte slunci (neustále používat SPF faktor 50 a vyšší), nepoužívejte žádné krémy, séra ani dekorativní kosmetiku. 
-      po dobu 14 dnů nenavštěvujte bazény. sauny a solária 
-      mezi normální projevy po aplikaci patří zarudnutí a mírný otok, což můžete zmírnit mírným chlazením (ne vodou!  A přes čistý a suchý hadřík.) 
-      překvapit by vás neměla ani výraznost pigmentu, co se týká PM. Barva bude bezprostředně po zákroku opravdu tmavá a postupně zesvětlá. O ustálení barevné škály můžeme hovořit až po jednom měsíci od aplikace…pokud i tak budou barevné nerovnosti, provádí se korekce PM, takže nemusíte zoufat a doladit svůj PM k dokonalosti     

Péče po zákroku TETOVÁNÍ:
-      tetované místo nechejte 2-3 hod přikryté gázou, poté sundejte (opatrně, neškubnout...kdyby byla gáza přischlá, lehce pokropte vodou)
-      poté můžete lehce omýt studenou vodou ( může být s přídavkem desinfekčního mýdla) a namažte vhodným krémem (Panthenol, Bepanthen, krémy určené k ošetřování po tetování...NE OLEJ, FRAMYKOIN, apod.!!! )
-      dále mažte tetované místo 2-3 x denně ( ne víc, ne míň )
-      po vypadání stroupků se vytvoří zcela nová kůže, která je bez melaninu, může být citlivá a narůžovělá. Po celou dobu hojení oblast nevystavujte slunci (neustále používat SPF faktor 50 a vyšší), nepoužívejte žádné krémy, séra ani dekorativní kosmetiku. 
-      po dobu 14 dnů nenavštěvujte bazény. sauny a solária 
-      mezi normální projevy po aplikaci patří zarudnutí a mírný otok, což můžete zmírnit mírným chlazením (ne vodou!  A přes čistý a suchý hadřík.)
-      pokud v některých místech barva nechytne či vypadne, lze provést korekci

TAteliér

Něco málo o pigmentech

Rozdíl permanentního a trvalého tetování není jen v technice aplikace a jehlách, ale i v barvách. U PM používáme pigmenty s menší molekulou (organické, anorganické, hybridní), u tetování jsou barvy hustší, mají vetší molekulu, vpravují se hlouběji.

Trvanlivost barev
 :
Všechny barvy postupem času světlají. Např. intenzita barev průmyslových nátěrů na domech i autech, i když jsou tyto barvy vyvíjeny tak, aby vydržely co nejdéle, bude slábnout vlivem slunce a působením životního prostředí. Nátěry na těch stranách domu, které jsou vystaveny slunci nejvíce, budou slábnout dříve než na místech, kam se dostanou sluneční paprsky méně. Vůz, který je garážován, si udrží svůj lak mnohem déle, než vůz, který je neustále venku. Všechny barvy jsou opakovaným používáním chemických látek, se kterými přicházejí do styku, časem znehodnocovány. Pokud budete červenou halenku opakovaně mnohokrát prát a sušit, nakonec bude mít růžovou barvu místo původní živé červené, kterou jste zakoupili.    
Naše kůže je největším orgánem lidského těla. Kůže mění barvu často a nerovnoměrně. Evidentní změna barvy bývá patrná na částech těla, která jsou vystavena slunečnímu záření, působení kosm. přípravků, mechanickému dráždění apod.

A tak je to i s tetováním. Pokud budeme kůži vystavovat sluníčku, budeme ji omývat, krémovat atd., bude se nám více ,,opotřebovávat“. K tomu všemu se v každém z nás odehrává mnoho dalšího, co ovlivňuje výdrž aplikované barvy a hojen - náš vlastní hormonální systém, imunitní systém, látková výměna, vnitřní působení léků… 
Všeobecně se dá říct, že PM vydrží 3-5 let (to však neznamená, že někomu nemůže vydržet i 7 let nebo naopak jen rok), u trv.tetování je to v řádu let.

Faktory, které ovlivňuji udržitelnost pigmentů v pleti: 
- anti-aging přípravky s obsahem glykolů, retinolů a dalších produktů používané na redukci vrásek mají nepříznivý vliv na trvalý make-up 
- imunitní systém těla a metabolismus - tělo rozpozná cizí subjekty a pokud je to možné, snaží se je odstranit 
- věk - průměrná rychlost obnovy pokožky je 28 dnů, v mládí je rychlejší a s přibývajícím věkem se regenerace kožních buněk zpomaluje 
- osobní pocit - velmi snadno si zvykáme na upravený a výrazný vzhled PM a někdy klientky přichází po krátké době s pocitem, že kontura nebo obočí je už hodně světlé a přitom není ještě potřeba nic zvýrazňovat. Nicméně já to přirovnávám k plastickým operacím, kdy si např. žena nechá zvětšit prsa a po čase se jí opět zdají být malá, a tak chce víc a víc…  Je také důležité si uvědomit, že tmavší barva je obvykle déle viditelná. Světlejší barva bude vyžadovat oživení dříve než tmavě hnědá. A stále by měla platit zásada, že by měl PM vypadat pokud možno co nejpřirozeněji.  
- barevná tetování blednou podstatně rychleji, než černá